top of page

Kako podržati svoj imunološki sustav?

Kratkoročni i dugoročni savjeti


“Kako se mogu brzo riješiti prehlade?” Svatko si je postavio ovo pitanje.


Odgovor je: postoji mnogo toga što može podržati imunološki sustav. Neke stvari su opće poznate, npr.: "Vitamini podržavaju imunološki sustav". Ali činjenica da crijeva i crijevna flora imaju ključnu ulogu u imunološkoj obrani tek polako postaje općepoznata. Što pomaže kod akutne prehlade i što dugoročno možete učiniti za imunološki sustav? Saznajte više ovdje.


Ponekad se osjećate kao da ste stalno prehlađeni? Iako je normalno imati određeni broj prehlada, nitko se ne želi razboljeti. Ako vas “uhvate”, ovi savjeti pomoći će vam da ponovno stanete na noge.


Kratkotrajne mjere tijekom akutne respiratorne infekcije:


Puno sna i opuštanja

Dovoljno sna podupire proces ozdravljenja. Tijelo treba odmor kako bi se moglo oporaviti.


Tijekom prehlade treba izbjegavati fizički stres i vježbu.

Toplina

Inhalacija/ispiranje nosa

Pijte puno tekućine

Pomoć iz ljekarne



Savjeti za podršku imunološkom sustavu


Infekcija vas uvijek može pogoditi, ali posebno u kišnoj i hladnoj sezoni vrebaju prehlade iza svakog ugla. Kako biste dobro prebrodili jesen i zimu, postoji nekoliko dobrih načina da svoju obranu održite na najbolji mogući način. Ovdje možete saznati što vam može pomoći da se pripremite za vlažnu i hladnu sezonu:


Pijte puno tekućine

Pijenje puno vode pomaže vlaženju sluznice. Ovo je važno kako bi se patogeni jednostavno "isprali" prije nego što mogu izazvati infekciju. Voda također igra ključnu ulogu u većini metaboličkih procesa.

Zdrava prehrana

Dodatak vitaminima koji nedostaju

Vježbajte na svježem zraku

Opuštanje

Probiotici


Zaključak

Postoje različite mogućnosti i sredstva za podršku imunološkom sustavu. Uravnotežena, zdrava prehrana, dovoljno sna i određena ponašanja dobar su početak. Važan je i crijevni imunološki organ, jer ne samo da se ovdje nalazi 80% imunoloških stanica, nego je povezan i sa svim sluznicama.




Commenti


bottom of page